Solid Import AS

Kontakt Solid Import

Lurer du på noe? Spør!

Denne siden er beskyttet av reCAPTCHA og Google Personvernerklæring og Vilkår for bruk er gjeldende.

Solid Import AS

I 48 år har landets største importør av bobiler og campingvogner sammen med dyktige forhandlere ledet an i utviklingen av caravanbransjen i Norge. Nå forbereder legendariske Kroken Caravan Import seg på nye femti år i bransjen, og bytter navn til Solid Import AS.
Siden 1971 har knapt noe annet firma vært en større pådriver for å fremme det gode liv i mobile feriehjem her til lands. Den innovative pioneren fra Åndalsnes produserte sågar egne bobiler på åttitallet, og har stått i bresjen med ideer og innspill til stadig forbedring av produktene. Gjennom nesten femti år har unik kompetanse blitt bygget stein for stein, i tett samarbeid med ledende produsenter i Europa. Både konkurrenter og campingentusiaster i hele Skandinavia kan takke firmaet fra lille Åndalsnes for produkter med «nordiske» egenskaper.

SE FILM

Eventyrlig vekst

- Vi har i gjennomsnitt økt omsetningen med 20% hvert eneste år siden 1971, og har aldri hatt røde tall på bunnlinjen, forteller daglig leder Tor Grüner i Solid Import AS. Sunn drift, fokus på å ha de beste produktene i porteføljen, og ikke minst ha landets største nettverk av de beste forhandlerne i ryggen har vært viktige suksessfaktorer. De senere årene har målrettet arbeid over mange år økt fokuset på fordelene og friheten med «det gode campinglivet». Det har bidratt til en solid vekst i bobilsalget.
Solide merker Solid Import har verdens største aktør innen camping- og fritidskjøretøy (Thor Industries) i ryggen, og en eksklusiv avtale med Europas største vogn- og bobilprodusent, EHG (Erwin Hymer Group). - I Norge representerer vi kvalitetsmerkene Niesmann Bischoff, Hymer, LMC, Bürstner, Laika og Carado, som i 2018 hadde en samlet markedsandel på rundt 30%. Hymer alene er Norges mest solgte bobilmerke siste fire år, med en markedsandel på 12,2% i 2018. I tillegg forhandles campingvogner fra LMC, Eriba og Bürstner, sier Grüner.
Fremtidsrettet navnebytteAlle produktene selges gjennom landets største forhandlernett i Norge, med 22 forhandlere fra Alta i nord til Kristiansand i sør. Ti av disse er hel- eller deleid av Kroken Gruppen.

– Sammen med vårt forhandlernettverk har vi en unik erfaring og kunnskap. Det er et viktig fundament å bygge videre på, samtidig som vi må tenke nytt. Vi har en klar ambisjon om å intensivere arbeidet med å videreutvikle landets største og mest erfarne forhandlernett inn i fremtiden. Vi har alltid vært i forkant i utviklingen av caravanbransjen, slik skal det også være i årene som kommer. Det nye navnet representerer våre verdier og historie siden 1971, og vil være varden som leder oss inn i fremtiden, avslutter Grüner.