Slik gjør du vogna og bobilen klar for våren

Kontakt Solid Import

Lurer du på noe? Spør!

Denne siden er beskyttet av reCAPTCHA og Google Personvernerklæring og Vilkår for bruk er gjeldende.

Slik gjør du vogna og bobilen klar for våren

Årets campingsesong nærmer seg, og det er på tide å klargjøre bobilen og campingvogna for nye opplevelser. Vi gir deg våre beste tips og råd til vårklargjøringen!
Når snøen smelter og solen titter frem er det på tide å rulle frem campingvognen eller bobilen for nye eventyr. Men, før man legger ut på reise er det viktig å sjekke at alt virker som det skal.

Man bør alltid starte med å vaske vognen eller bilen grundig. Når utsiden er ren er det lettere å se om det er skader, riper, bulker eller lignende som må repareres. – Ved vårklargjøring utvendig er det viktig å vaske godt, siden vognen eller bobilen gjerne har stått lagret i lang tid. Deretter bør en påføre en voks eller en lakk-forsegler, forteller Tomas Melby, produktsjef hos Autocare AS, leverandør av rengjøringsprodukter hos Max Fritid.

– Jeg ville også gått over koblinger med WD-40. En spray som smører, rengjør og beskytter mot rust. Den driver også ut fuktighet. I tillegg er det selvfølgelig viktig å ikke glemme det vanlige som å sjekke at alle lyspærer er i orden og at der er riktig lufttrykk i dekkene, påpeker Melby.

Rengjøring

En skikkelig vårrengjøring, både innvendig og utvendig, er viktig før sesongen tar til. I vår utstyrsbutikk finner du en rekke ulike produkter for vask og rengjøring. Globex rengjøringsmiddel er spesielt egnet for rengjøring av campingvogn og fjerner til og med de mest gjenstridige flekkene, uten at den skader overflaten. I tillegg inneholder den voks, som gjør at vognen eller bobilen holder seg blankere mellom poleringene. Turtle Wax tilbyr også et eget rengjøringsmiddel, Caravan Wash & Shine. Et effektivt og konsentrert rengjøringsmiddel som fjerner sot, fett, olje og annet smuss. Turtle Wax har også en effektiv Caravan Sealer som gir en forsterket langtidsbeskyttelse, som tetter lakkens porer og gir en hard, blank overflate der smuss har vanskelig for å feste seg.

Pass på lakken


Har man fått mindre skader i lakken bør også disse utbedres før bilen er klar for veien igjen. Det lønner seg også å polere bilen nå som den er nyvasket og ren, dette beskytter lakken enda bedre, og gjør at bilen holder seg fin lengre. Pass også på at du har alt av nødvendig utstyr før du tar fatt på vårvasken. I vår utstyrsbutikk finner du både bøtter, svamper, pusseskinn, kluter, vaskebørster, vannslanger og lignende.

Ta en gjennomgang

En generell gjennomgang av vognen eller bilen er også viktig. Sjekk at dekkene er i god stand og at batteriet er fulladet. Det kan også være lurt å sjekke at kraner og vannforsyning fungerer som det skal, samt ta en gjennomgang av kjøleskap, gass, kokebluss, varmeanlegg og det elektriske anlegget. Før man legger ut på campingtur bør man også smøre låsene, og forsikre seg om at bilen eller bobilen har nok motorolje og kjølevæske. Ta alltid en prøvetur for å sjekke at bremser og lys fungerer som det skal, og se over papirene dine før du drar.

Bestill verkstedtime tidlig

Våren er den travleste tiden for caravanverkstedene, det lønner seg derfor å være tidlig ute med å bestille verkstedtime for vårsjekk. Det er også viktig å bestille time tidlig for å eventuelt skaffe nødvendige deler. Verkstedene sjekker blant annet gass-system, bremser og chassis, slik at du skal være trygg når du beveger deg ut på veien igjen.

Sjekk utstyret

Etter en lang vinter er det muligens noe av campingutstyret som bør skiftes ut. Teltet har kanskje sett sine beste dager, eller er grillen klar for en oppgradering? Riktig utstyr gjør campingferien bedre, men ingenting er mer ergelig enn at fjorårets campingutstyr ikke tåler en ny sesong. Det lønner seg derfor å gå over campingutstyret, for å kontrollere at alt virker som det skal. Campingtilværelsen blir ikke den samme uten campingmøbler som lar deg nyte gode stunder utendørs. Vi fører et bredt utvalg av campingmøbler, i høy kvalitet, fra merker som Dukdalf, Crespo og Outwell. I vår utstyrsbutikk finner du også et stort utvalg av griller. Du kan velge mellom små griller, store griller, bålpanner og tilbehør. Her finner du alt utstyret du trenger for å briljere med smakfulle grillmåltider.

Et ekstra rom på få minutter

Om du har et fortelt til vognen eller bobilen din, bør du også sjekke at teltet er i god stand. Om du eventuelt skal investere i nytt tilbyr vi en rekke ulike telt – i ulike prisklasser og størrelser. Du kan velge mellom fortelt, luftfylte telt, frittstående telt og tilbehør. Luftfylte telt er et svært populært produkt blant bobilistene. Dette er telt som er enkle å sette opp, og man har et ekstra rom på bare noen få minutter. Ønsker du å bruke bobilen eller campingvognen hele året anbefaler vi et spesialutviklet helårstelt eller vintertelt. Sist men ikke minst, ta en grundig vask og gjennomgang innvending. Luft ut og sjekk at det ikke er noen tegn til fukt innvendig. Fyll opp med utstyr, bagasje og drivstoff – og nyt den kommende campingsesongen.