231 bobiler samlet i nydelige omgivelser på Åndalsnes. Foto: Jens Lyngstad

231 bobiler samlet:

Norges største bobiltreff på Åndalsnes

I strålende solskinn og sommervarme ble Norges største bobiltreff arrangert på Åndalsnes. 27. og 28. mai inntok hele 231 bobiler fra Akershus i sør til Nordland i nord området rundt Kroken Caravan.

-Det er en fantastisk stemning her, og Åndalsnes og Kroken Caravan viser seg fra sin aller beste side i helga, sier en fornøyd Pål R. Amundsen, daglig leder i Kroken Gruppen, mens han skuer ut over det store camp-området utenfor Kroken Caravan. 231 bobiler står parkert på rekke og rad, og butikken og utstillingsområdet er fullt av fornøyde bobilentusiaster.

SE VIDEO FRA NORGES STØRSTE BOBILTREFF
Naturen og det flotte været skapte en perfekt ramme rundt bobiltreffet. Foto: Jens Lyngstad
For 13. året på rad arrangerer Kroken Caravan Åndalsnes bobiltreff, et treff som har vokst seg større og større for hvert år. At så mange velger å bruke helgen her på Åndalsnes er Amundsen takknemlig for.

-Fritid og opplevelser er noe av det folk prioriterer høyest, og å få være med å bidra til at folk får en fin opplevelse her er vi veldig fornøyd med. Vi er priviligert som får jobbe med nettopp folks fritid, sier han.
Bobilene er oppstilt på rekke og rad på Åndalsnes, med alle krav til sikkerhet ivaretatt. Foto: Jens Lyngstad
Det første bobiltreffet ble arrangert i 2004, og det startet med at Kroken Caravan Åndalsnes inviterte noen av sine faste kunder til et lite treff en helg i Åndalsnes. Treffet var vellykket, og i årene som fulgte var det stadig flere som ønsket å delta. I 2016 er bobiltreffet større enn noen sinne, og bobileiere fra Akershus i sør til Nordland i nord har tatt turen til Åndalsnes for å treffe likesinnede.

Avdelingsleder Svein Erik Gråberg ved Kroken Caravan Åndalsnes kan fortelle at treffet har gått fra å omfatte omlag 30 besøkende de første årene, til hele 460 gjester i år. Med så mange bobilgjester samlet på ett område er sikkerhet ekstra viktig.

-Nytt i år er at vi har et enda større fokus på sikkerhet, sier Gråberg. Vi ønsker å ha et sikkert treff for alle våre gjester, både når det gjelder brannsikkerhet, gass og elektrisk. Alle bobilgjestene får tilbud om gratis gasskontroll, og vi har jobbet tett med sikkerhetsvurdering i forkant av treffet, slik at alt skal være i de beste hender for de 231 gjestende bobilene denne helgen.
God stemning på camp-området ved Kroken Caravan. Foto: Jens Lyngstad
En av gjestene som kommer tilbake til Åndalsnes år etter år er Brynjar Iversen fra Nesna i Nordland. Sammen med kona Eva, som opprinnelig er fra Åndalsnes, er det fjerde året på rad de besøker bobiltreffet, og det har blitt en årlig tradisjon paret må få med seg.

Turen fra Nesna, 85 mil unna Åndalsnes, har gått gjennom blant annet Namsos, Dovrefjell og Sunnmøre, før de ankom Åndalsnes for helgens treff.
Eva og Brynjar Iversen utenfor sin Hymer på bobilcampen utenfor Kroken Caravan. Foto: Jens Lyngstad
-Vi kjøpte vår første bobil her hos Kroken Caravan i Åndalsnes for en del år siden, og det har blitt noen biler til fra Kroken etter det, forteller Iversen foran sin flotte Hymer.

Brynjar Iversen er veldig fornøyd med årets treff, og synes årets opplegg har vært like bra som hvert år tidligere. Han skryter av mulighetene i og rundt Åndalsnes, og forteller at han og kona har besøkt Rauma Ullvarefabrikk, vært på fjelltur og grillet med gode bobilvenner i løpet av helga i Åndalsnes.

Nettopp det sosiale ved bobiltreffet trekker han frem som noe av det viktigste. Bobiltreffene er en arena for å møte igjen gamle kjente, i tillegg til å stadig møte nye mennesker og utvide vennekretsen. Oppfordringen til andre bobileiere fra Brynjar Iversen er klar:

-Meld dere på tidlig til neste år, her er det rift om plassene!
Åndalsnes med det nyåpnede Tindesenteret viser seg fra sin beste side. Foto: Jens Lyngstad
Aktuelt